Fase 2 MK-4280A -co-formulatie van Favezelimab (MK-4280) en Pembrolizumab (MK-3475) – bij geselecteerde solide tumoren (Cohort A:cSCC / Cohort B: pMMR EC)
A randomized, double-blind, placebo-controlled phase 2, basket study of MK-4280A, a coformulation of Favezelimab (MK-4280)/Pembrolizumab (MK-3475) in selected solid tumors.
Samenvatting
Deze studie is een multicenter, gerandomiseerd dubbelblind,Fase-2 basket onderzoek met 2 armen: Cohort A: resectabel cT2-4 cutane plaveiselcelcarcinomen (neoadjuvant) en Cohort B: pMMR endometriumcarcinoom (2e lijn na chemotherapie)
Primaire doelstelling van Cohort A is: de pathologische complete respons verhouding (pCR) evalueren van MK-4280A of pembrolizumab
Primaire doelstelling van Cohort B is: Het evalueren van Lenvatinib in combinatie met MK-4280A of Pembrolizumab met betrekking tot het objectief responspercentage (ORR) door middel van RECIST 1.1,
Inclusie criteria – Cohort A
- Histologische bevestigde diagnose van resectabel cutaan plaveiselcelcarcinoom als primaire locatie van maligniteit. Huidmetastasen van andere primaire tumor of onbekende primaire tumor zijn niet toegestaan.
Let op: Deelnemers met tumoren ontstaan op cutaan behaarde lip met uitbreiding naar het externe droge rode deel van de lip zijn misschien eligible na het aanleveren van een gedocumenteerd sponsor communicatieformulier. Deelnemers met als primaire tumorlocatie de neus, kunnen in aanmerking komen voor deelname na het aanleveren van een gedocumenteerd sponsor communicatieformulier, maar alleen als de primaire locatie de huid is en niet het neusslijmvlies met extensie naar de huid.Resectabel cutaan plaveiselcelcarcinoom wordt gedefinieerd als een cutaan plaveiselcelcarcinoom dat geschikt is voor complete oncologische resectie (R0 of R1) en naar verwachting niet zal resulteren in blijvend significant functioneel verlies of ernstige misvorming.
- Patiënten met Tumor stadium II- IV ziekte zonder M1
- In het geval van stadium II moet de tumor orgaan/functiebedreigend zijn (Bijvoorbeeld: oor, oog, mond, hersenzenuwen)
- Cutaan plaveiselcelcarcinoom moet te verbeteren zijn door chirurgie met curatieve intentie.
Let op: Eerdere definitieve chirurgie met curatieve intentie is toegestaan. Eerdere in-field radiotherapie is niet toegestaan. Tumor stadium II deelnemers zijn toegestaan tot een maximum van 10% van het totaal.
- Is systemische therapie-naiëf. Systemische therapie omvat chemotherapie, EGFR inhibitors en PD-1/PD-L1 inhibitors
- Archief materiaal/ nieuw verkregen biopt van de tumor (niet eerder bestraald)
- Tenminste 18 jaar oud
- Een deelnemer met het vrouwelijke geslacht vanaf de geboorte komt in aanmerking voor deelname als zij niet zwanger is of borstvoeding geeft en tenminste één van de volgende voorwaarden van toepassing is:
- Niet in de vruchtbare leeftijd OF in de vruchtbare leeftijd en:
- Gebruikt een anticonceptiemethode die zeer effectief is (met een faalpercentage <1% per maand)
- Heeft een negatieve zwangerschapstest binnen 24 uur (urinetest) of 72 uur (serumtest) vóór de eerste dosis van de studiemedicatie.
- Onhoudt zich van borstvoeding tijdens de interventieperiode van de studie en tenminste voor de duur van 120 dagen erna.
- Medische geschiedenis, menstruatiegeschiedenis en recente seksuele activiteit zijn beoordeeld door de onderzoeker om zo het risico om inclusie van een POCBP met een vroege onopgemerkte zwangerschap te verkleinen.
- Niet in de vruchtbare leeftijd OF in de vruchtbare leeftijd en:
- Adverse Events veroorzaakt door eerdere antikanker therapieën moeten hersteld zijn tot ≤ graad 1 bij baseline. Deelnemers met endocrien gerelateerde Adverse Events die adequaat behandeld worden met hormonale substitutie zijn eligible evenals deelnemers met neuropathie ≤ graad 2.
- Levensverwachting van > 3 maanden
- Adequate orgaanfunctie:
- Hematologie
- ANC ≥ 1500/uL
- Trombocyten ≥ 100000/uL
- Hemoglobine ≥ 9g/dL of ≥ 5.06 mmol/L
- Renaal
- EGFR ≥ 30 mL/min
- Lever
- Totale billirubine ≤ 1.5 x ULN of direct billirubine ≤ ULN voor deelnemers met totaal billirubine gehalte ≥ 1.5 xULN
- ASAT ≤ 2.5 x ULN ( ≤ 5 x ULN voor deelnemers met levermetastasen)
- Coagulatie
- INR of PT/aPTT: ≤ 1.5 x ULN tenzij pt bloedverdunners gebruikt en de PT of PTT valt binnen de marges die gelden bij gebruik van bloedverdunners
- Hematologie
- ECOG 0-1 ( binnen 7 dagen) voor start studie-interventie
Exclusie criteria
- Deelnemers met een anogenitale ( penis, scrotum, vulva, perianale regio) primaire locatie van het plaveiselcelcarcinoom
- Eerdere radiotherapie op de index laesie (in-field laesie). Overige radiotherapie is toegestaan tenzij het binnen twee weken voor start van de studie-interventie heeft plaatsgevonden. Deelnemer moet vóór randomisatie hersteld zijn van stralingsgerelateerde toxiciteiten en mag geen radiatie pneumonitis gehad hebben.
- Binnen 30 dagen vóór de eerste dosis studiemedicatie levend of levend verzwakt vaccin ontvangen.
- Eerder onderzoeksmiddel of gebruik onderzoekshulpmiddel ≤ 4 weken voor start studie-interventie.
- Diagnose van immunodeficiëntie of chronische systemische behandeling met steroïden (dosering > 10 mg prednison-equivalent) of enige andere vorm van immunsuppresieve therapie binnen 7 dagen voor de eerste dosis van studiemedicatie.
- Andere maligniteit die progressief is of waarvoor actieve behandeling gegeven is de afgelopen 2 jaar.
Let op: Deelnemers met basaalcelcarcinoom van de huid, plaveiselcelcarcinoom van de huid of carcinoma in situ (met uitzondering van de blaas) die potentieel curatieve therapie
Ontvangen hebben zijn toegestaan. Deelnemers met een laag risico op prostaatkanker in een vroeg stadium (T1-T2a, Gleason ≤ 6 en PSA < 10 ng/ml) die zijn behandeld met definitieve intentie of onbehandeld in active surveillance met stabiele ziekte zijn toegestaan. Let op: CLL is niet toegestaan.
- Actieve autoimmuunziekte waarvoor systemische behandeling in de afgelopen 2 jaar.
- Vervangingstherapie (bv: thyroxine, insuline of fysiologische corticosteroïden) zijn toegestaan.
- Voorgeschiedenis van (niet-infectueuze) pneumonitis/interstitiële longziekte waarvoor steroïden nodig waren of actuele pneumonitis/interstitiële longziekte.
- Actieve infectie die systemische therapie vereist
- HIV-geïnfecteerde deelnemers met een voorgeschiedenis van Kaposi-sarcoom en/of Multicentrische Ziekte van Castleman.
- Gelijktijdige actieve Hepatitis B (HBSAg+ en/of detecteerbaar HBV-DNA) en Hepatitis C (anti HCV AB+ en detecteerbaar HCV-RNA) infectie.
- Aandoening/therapie,/laboratoriumafwijking/andere omstandigheden in de voorgeschiedenis of actueel die de resultaten van dit onderzoek zouden kunnen verstoren of de deelname van deelnemer gedurende de volledige duur van het onderzoek zou kunnen verstoren en niet in het belang is van de deelnemer naar de mening van de behandelend onderzoeker.
- Voorgeschiedenis van allogene transplantatie/orgaantransplantatie.
Studiecoördinator
Bij vragen of verwijzingen graag contact opnemen met de studiecoördinator.
M. Jalving
Afdeling Medische Oncologie
Tel.: 050 3612821 (secretariaat Oncologie)
Fax: 050-3614862
m.jalving@umcg.nl